Programma festiviteiten rondom Koningsdag 2018 (versie 2.0 2-4-2018)

 

 

Programma donderdag 26 april 2018

20.10-23.45u. A KING’S NIGHT SPECIAL in VELUVINE. Begin de viering van Koningsdag op een feestelijke wijze! Genieten van muziek, entertainment en een lekker drankje, dat is A King”s Night Special, georganiseerd door de Oranjevereniging en de Harmonie Nunspeet. Net als vorig jaar wordt het orkest van de Harmonie omgeturnd tot een heuse bigband, met een strakke trompetsectie, slagwerk met een drive, swingende saxofoons en virtuoze klarinetten. 

Dit jaar wordt het orkest weer ondersteund door muzikanten van de POPSCHOOL in Harderwijk, maar ook door pianovirtuoos KEVIN SIEBELINK die ook na afloop de afterparty zal verzorgen. Het voorprogramma en pauzeprogramma wordt ingevuld door de lokale band HOW AM I DRIVING. Entreekaarten à € 5,00 zijn vooraf verkrijgbaar bij de kassa van Veluvine en ’s avonds bij ingang van Veluvine of via de website: www.veluvinenunspeet.nl Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Zaal open 20.00 uur. Deze show is mede mogelijk gemaakt door het VAN DEN BROEK LOHMANFONDS.

Klik hier voor meer informatie.

Er wordt op toegezien dat er geen alcoholische drank wordt verstrekt aan personen onder de 18 jaar en/of aan hen die al in kennelijke staat verkeren. Doorgeven van drank aan personen onder de 18 jaar is niet toegestaan. Er kan gevraagd worden naar je legitimatie. Vanaf 18 jaar worden er polsbandjes uitgegeven.

 

Programma Koningsdag vrijdag 27 april 2018

08.00u.   REVEILLE van de toren van de Dorpskerk door muzikanten van de Harmonie.
08.15u. KLOKKEN luiden.
08.30u – 15.00u. ORANJEMARKT met  verkoop bij opbod  en rad van avontuur. Eén en ander opgesteld rondom de Protestantse Gemeente Nunspeet op de parkeerplaats Kerkendriest.

Klik hier voor meer informatie.

09.15u. OPSTELLEN KLEUTERWAGENS op de Galvaniweg op industrie- terrein Lepelingen 2.

Klik hier voor meer informatie.

09.25u. KLEUTERWAGENS rijden via de Harderwijkerweg –  Elburgerweg – l.a. Zwolsewegje en stoppen t.h.v. Geniet van Fietsen.
09.25-9.30u. AANKOMST HARMONIE op Zwolsewegje t.h.v. nummer 68.
09.35u. AANKOMST VERSIERDE WAGENS op het Zwolsewegje t.h.v. Geniet van Fietsen.
09.40u. VERTREK  HARMONIE EN VERSIERDE KLEUTERWAGENS naar het Marktplein voor de aubade: ROUTE: Zwolsewegje – r.a. Elburgerweg – r.a. Zeeweg – r.d. Marktstraat – r.d. Marktplein – EINDE.
  GEEN VERSIERDE FIETSEN
10.00u – 10.35u. AUBADE met medewerking van de plaatselijke Harmonie. Aan het einde van de aubade kunt u een glaasje oranjebitter komen drinken naast het podium, aangeboden door slijterij HEIJDA.

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor het Aubadeboekje

10.35u. Na de aubade vertrekt de Harmonie en de kleuterwagens richting de Bunterhoek en Seewende. Route: r.a. Ds. de Bouterlaan -l.a. Laan- t.h.v. Park 40-45 blijft de stoet even staan voor de bewoners van de Bunterhoek. Daarna vertrekt de optocht met de Harmonie naar Seewende en dan gaan de wagens terug naar de scholen.
  De optocht is mede mogelijk gemaakt door  KATTENBERG VERHUIZINGEN, VAN DE PUT TRANSPORT, BOUWHEER ZEEWOLDE, BMN NUNSPEET en JAN KUIPERS en de medewerkende scholen en ouders.
11.00u – 17.00u. KLEEDJESMARKT en het STRAATARTIESTENFESTIVAL:

Kinderen van de basisscholen mogen in het Dorpscentrum van Nunspeet hun spulletjes verkopen. Ook mogen ze aan het publiek laten zien wat ze kunnen; muziek maken, jongleren, dansen, goochelen enz.

 (opgave via school).

Klik hier voor meer informatie.

07.00u – 17.00u. VRIJMARKT in de Stationslaan (vanaf de Westerlaan), de Harderwijkerweg (vanaf De Stoof) en de Driestweg tot aan de kerk en de parkeerplaats van de Driestweg. Opgave is niet nodig. U kunt op deze straten een eigen plek zoeken. Er mogen geen etenswaren verkocht worden.
  MIDDAGPROGRAMMA
12.00u – 13.00u. DEMONSTRATIE van POLITIE HONDEN VERENIGING            DE TROUWE VRIEND  uit NUNSPEET/HULSHORST op het Marktplein. www.phv-detrouwevriend.nl

Klik hier voor meer informatie.

14.00u – 17.00u. Rondom het Marktplein optreden van ballonnenclown CLOWN FLEUR.

Klik hier voor meer informatie.

13.30u – 14.00u. Optreden van het dansschool IDANCE uit NUNSPEET.
14.00u – 14.45u. Optreden van de Keltische folk zanggroep DE KELTISCHE KEILERS uit Nunspeet.

Klik hier voor meer informatie.

14.45u – 15.15u. Optreden van het dansschool IDANCE
15.15u – 16.00u. Optreden van de Keltische folk zanggroep DE KELTISCHE KEILERS
16.00u – 16.45u ARIE SAFARI KINDERSHOW 

Arie is op zoek naar nieuwe avonturiers. Samen met de kinderen samen zingen, dansen, goochelen en vooral op zoek naar avonturiers. Toekie Toekan komt ook nog even langs!

Klik hier voor meer informatie

16.45u – 17.30u. Optreden van de Keltische folk zanggroep DE KELTISCHE KEILERS
   
 

 

Gedurende het programma is er de mogelijkheid tot het eten van een hapje en een drankje op de terrassen rondom het Marktplein.

Er wordt op toegezien dat er geen alcoholische drank wordt verstrekt aan personen onder de 18 jaar en/of aan hen die al in kennelijke staat verkeren. Doorgeven van drank aan personen onder de 18 jaar is niet toegestaan. Bij twijfel kan gevraagd worden naar je legitimatie.

14.30u.- 15.00u. PROGRAMMA SEEWENDE.

Voor de bewoners van verzorgingshuis Seewende zal  het HARMONICADUO ANNIE EN MARIE een optreden verzorgen.

Klik hier voor meer informatie.

15.30u.- 16.00u. PROGRAMMA ITTMANNSHOF.

Optreden van het HARMONICADUO ANNIE EN MARIE.

16.30u- 17.00 u PROGRAMMA HET WELGELEGENHUIS

Optreden van het HARMONICADUO ANNIE EN MARIE.

  Het programma wordt verder mogelijk gemaakt door;

MARKTZICHT NUNSPEET, EETHUISJE BEREGOED, JOHAN ROVERS, IJSCAFÉ,  RESTAURANT PRIMA,  L&M BAKKERIJ, JAMIN, FLUITEKRUID, BANKA NUNSPEET en RESTAURANT DE KEILER.

19.00u.– 20.45u. FEESTAVOND IN HET VENSTER.
  Voor de inwoners van Nunspeet wordt er een  gezellige avond georganiseerd in Het Venster. Medewerking wordt verleend door conferencier KAREL VAN DE KATE. De traktatie die ook wordt aangeboden in de Ittmannshof, de Bunterhoek, het Welgelegenhuis en in Seewende, is beschikbaar gesteld door BAKKERIJ DE VRIES  uit Nunspeet.

Klik hier voor meer informatie.

   
19.30u. – 23.30u. Optredens van COVERBAND FEEDBACK BAND en zanger MARCO DEN HOLLANDER Deze avond met jaren 80/90/00 en hedendaagse muziek wordt u o.a. aangeboden door IJSCAFÉ, BANKA NUNSPEET, JOHAN ROVERS en RESTAURANT DE KEILER De toegang is gratis.

Klik hier voor meer informatie Feedbackband

Klik hier voor meer informatie Marco den Hollander.

  Er wordt op toegezien dat er geen alcoholische drank wordt verstrekt aan personen onder de 18 jaar en/of aan hen die al in kennelijke staat verkeren. Doorgeven van drank aan personen onder de 18 jaar is niet toegestaan. Bij twijfel kan gevraagd worden naar je legitimatie. Bij de toegangspoorten kan controle worden uitgevoerd op meegebrachte drankwaren.
 

Programma donderdag 3 mei 2018

 

18.00u. – 20.00u.

ORANJELOOP door het centrum van Nunspeet in ronden van 2 ½ km. Met start en finish op het Marktplein van Nunspeet. Speaker; Jan de Bekker.

Klik hier voor meer informatie.

  De afstanden zijn 2,5 km, 5 km en 10 km

De inschrijfkosten zijn € 1,00 tot en met 15 jaar en € 2,00 vanaf 16 jaar en ouder.

18.00u INSCHRIJVEN voor INTERSPORT MEIJERS
19.00u START
20.00u PRIJSUITREIKING.
  De ORANJELOOP is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor INTERSPORT MEIJERS en door de volgende bedrijven; CHESS ITC, VAN DER HORST AANHANGWAGENS V.O.F, VAN DER MEIJDEN FYSIOTHERAPIE, HAMU AUTOMATERIALEN EN MAXI PROMO.
 

Programma vrijdag 4 mei 2018

18.45u. Park 40-45 (Laan) toespraak burgemeester van de Weerd, gedicht door een basisschoolleerling en een kranslegging door college van B&W en de Oranjevereniging Nunspeet.
19.00u. Start stille tocht.
19.10u. Kranslegging bij Canadees Monument (Laan).
19.15u. Vervolg stille tocht naar begraafplaats Eperweg.
19.58u. Signaal Taptoe wordt gespeeld.
20.00u. Twee minuten stilte, waarna het Wilhelmus wordt gespeeld gevolgd door kranslegging.
   
  Wij nodigen u graag uit om lid te worden van de Nunspeetse Oranjevereniging. Door uw lidmaatschap ondersteunt u de activiteiten van onze vereniging.
  Kijk voor meer informatie op: www.oranjeverenigingnunspeet.nl
 

Nunspeet; Koningsdag; gezellig; aubade; kleuterwagens; Marktplein;  taptoe; kleedjesmarkt; vrijmarkt; rommelmarkt; oranje; feest; Veluwe;  Oranjevereniging

 

Comments are closed.