Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KBOV (Koninklijke Bond Oranje Verenigingen) op 10 maart is bekendgemaakt dat er voor Koninginnedag 2012 geen adviezen zijn gegeven of zullen komen om activiteiten aan te passen in verband met de gezondheidssituatie van Prins Johan Friso.

De Oranjeverenigingen in Nederland kunnen nu doorgaan met het organiseren van hun plaatselijke activiteiten.

De KBOV is zich er van bewust dat de viering van Koninginnedag dit jaar een extra dimensie heeft. Juist nu kan de Nederlandse samenleving op 30 april 2012 laten zien hoe Nederland en Oranje met elkaar zijn verbonden.

Het bestuur van de Oranjevereniging Nunspeet heeft in de afgelopen maanden een gevarieerd programma opgesteld. ‘s Morgens wordt begonnen met de reveille van de toren en de aubade met de versierde kleuterwagens. De hele dag is er een kleedjesmarkt voor de kinderen en een rommelmarkt en vrijmarkt. ‘s Middags treden op drie podia op het marktplein afwisselend een shantykoor, een slagwerkgroep en een coverband op. Ook de oudere Nunspeters worden niet vergeten zo zijn er activiteiten gepland in Seewende en De Bunterhoek. De dag wordt afgesloten met een discoavond voor de jeugd.

Het volledige concept programma is vanaf heden opgenomen op de pagina programma van deze website.

Het bestuur wenst iedereen een zonnige Koninginnedag toe.