Op basis van de  uitkomst van het gesprek met Burgemeester Dick van Hemmen en met de besturen van de Oranjeverenigingen van de kernen Elspeet, Vierhouten en Hulshorst kan alvast een klein tipje van de sluier, met betrekking tot het programma op Koninginnedag 2013, opgelicht worden.

De Oranjevereniging Nunspeet heeft naar aanleiding van het advies van de K.B.O.V. (Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen) het programma  op 30 april rondom de TV uitzendingen van de kroning gepland.

De Oranjevereniging Nunspeet stelt zo de inwoners van Nunspeet in staat om de kroning thuis op TV te volgen.

Dit jaar zal er geen aubade met kleuterwagens op het Marktplein plaatsvinden in plaats daarvan zal van 09.00u tot 09.45u een aubade in  het Oranjepark worden afgenomen. Aan de jeugdige bezoekers van de aubade wordt een uniek kroningsvlaggetje uitgedeeld (op = op).

De vrijmarkt en de kleedjesmarkt voor kinderen gaat dit jaar ook niet door in plaats daarvan worden de kinderen van 11.45u tot 13.45u op het Marktplein verwacht voor een knallende kidz DJ show.

Om 15.30u, tot ongeveer 18.00u, gaat het middagprogramma op het Marktplein van start met een muzikale show met medewerking van een drumband en een coverband, die afwisselend op verschillende podia zullen optreden. Evenals vorig jaar zal het Marktplein omgetoverd worden tot een groot terras. 

Het avondprogramma blijft hetzelfde het Marktplein wordt vanaf 19.30u weer een grote openlucht disco voor de jeugd.

Over de precieze tijden van optredens en verdere onderdelen van het programma wordt as. maandag 4 maart vergaderd door het bestuur van de Oranjevereniging.

Voor meer informatie over het programma: www.oranjeverenigingnunspeet.nl

Oranje