Achtergrond

In 1982 is er vanuit de College van Kerkrentmeesters (CvK) van de toen nog Gereformeerde Kerk aan de Driestweg een werkgroep opgericht, met als doel om het herstel van het dak van de kerk te gaan organiseren.  Dat het niet bij een eenmalige actie is gebleven bewijst de huidige regionale bekendheid van de Oranjemarkt.

Gedurende het gehele jaar worden overtollig huisraad, huishoudelijke apparaten en metalen verzameld en opgeslagen in Het Perron.

Op Koningsdag wordt een rommelmarkt op het terrein van de Driestwegkerk gehouden en de opbrengst verdeeld over zowel nationale als internationale goede doelen en de Protestantse Gemeente Nunspeet (PGN). Kleinschalige projecten genieten hierbij de voorkeur.

De Oranjemarkt zelf

Op zaterdag 27 april 2019 wordt voor de 37e keer in successie De Oranjemarkt gehouden.

Dit vindt plaats naast het kerkgebouw op de parkeerplaats aan de Kerkendriest in Nunspeet.

Van 08.30 tot 15.00 uur kan men bij een 40 tal kramen terecht voor: glas en aardewerk, boeken, planten en stekken, kleding, grootmoedertijd goederen, meubels, oliebollen, rad van avontuur, crea etc. Een scala aan van alles wat de Oranjemarkt elk jaar weer te bieden heeft.

Ook vindt er dit jaar weer een verkoop bij Opbod plaats. Er zijn mooie stukken aangeleverd welke we graag verkopen aan de hoogste bieder. 

Ook koffie, thee en frisdrank is voorradig.

Goede doelen 2019 zijn:

  • Ittmannshof, St. Zorggroep Noordwest-Veluwe in Nunspeet.
  • Food Bank Albania.
  • Stichting “Vrienden van Domari (Gypsies)” in Israël.
  • Compassion in Tanzania.
  • Stichting Holland-Moldova.
  • Stichting Ruimte voor Chaltsch in Wit-Rusland.
  • Stichting Barnabas in Oeganda

U bent / jullie zijn allemaal van harte welkom om de 37e editie weer tot een succes te maken.